Burgemeester Boy Swachten van Bladel verhuist 'noodgewongen' terug naar Kessel

18 december 2013 om 20:48
nl
Omdat burgemeester Boy Swachten van Bladel niet langer de woonlasten voor twee huizen kan betalen, verhuist hij terug naar Kessel. Drie jaar lang kreeg Swachten een tegemoetkoming voor de dubbele woonlasten, maar die tegemoetkoming stopte 1 november.
Geschreven door

Burgemeesters dienen in de gemeente te wonen waar ze werkzaam zijn. Zijn huis in Kessel kon Swachten de afgelopen jaren niet verkopen. Om aan deze woonplaatsvereiste te voldoen, heeft Swachten van september 2010 tot 31 december 2013 tijdelijke woonruimte in Bladel gehuurd.
Begrip voor de situatieDe burgemeester heeft aan de gemeenteraad laten weten dat hij de dubbele woonlasten niet meer kan betalen en daarom genoodzaakt is tijdelijk naar Kessel te verhuizen.
De gemeenteraad betreurt de verhuizing, maar heeft begrip voor de omstandigheden waarin de burgemeester verkeert. In augustus werd bij Swachten een niertumor aangetroffen. Wel wordt van de burgemeester verwacht dat hij zijn woning zo snel mogelijk probeert te verkopen.
Huis actief in de verkoopSwachten is sinds 5 januari 2009 burgemeester van de gemeente Bladel. Sinds zijn benoeming staat zijn huis in Kessel actief in de verkoop.
Op 1 november liep de termijn af waarbinnen de gemeente een burgemeester een tegemoetkoming in de dubbele woonlasten kan verstrekken. Vanaf dat moment kwamen zowel de woonlasten van het huis in Kessel als van het huis in Bladel volledig voor rekening van Swachten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.