Bossche Dansmari's schitteren in aanwezigheid in eigen speelfilm Alles is Mari

DEN BOSCH - De Dansmari's zijn in Den Bosch algemeen bekend en berucht. De heren van boven de 100 kilo in dansmarieke-kleding persen zich nu op het witte doek. Eén opnamedag in Den Bosch en je weet het weer, voor deze heren geldt het motto, Alles is Mari.

De corpulente dansmari's weten zich ieder jaar weer op een unieke manier in het nieuws te werken. Ze begonnen met een Pin up-kalender. Daarna kwam glossy Mari en vorig jaar brachten ze hun eigen kookboek uit: Au bain Mari. Volgend jaar verschijnen ze op het witte doek in hun eigen speelfilm: Alles is Mari.

De scène die zaterdag werd opgenomen was een rechtbankscène. Helaas ging het niet om een dikke, vette achtervolging.

'Emo-eter'
De film gaat over een dansmari met eetproblemen. Deze 'emo-eter' raakt al zijn vrienden kwijt en pleegt diverse overvallen op cafetaria's en vrachtwagens met frikadellen en kroketten. De knoeperts laat ie liggen, die vindt hij niet lekker.

Regisseur Jan Thijssen uit Den Bosch heeft er een hele kluif aan om de film gemaakt te krijgen. "Het is niet altijd even makkelijk, ze zijn nogal druk en nogal groot," aldus Thijssen.

Bioscoop
Alles is Mari is eenmalig te zien in het Theater aan de Parade in Den Bosch, op 14 februari, Valentijnsdag. Daarna is er een feestavond, waar de sterren zich ook onder de fans zullen begeven.
Meer over dit onderwerp:
den bosch dansmari's films film alles is mari
Deel dit artikel: