Video

Uitslaande brand verwoest bedrijvenpand in Oss

24 december 2013 om 00:40 • Aangepast 22 november 2020 om 02:32
nl
Een uitslaande brand heeft maandagnacht een bedrijvenpand in Oss, waarin onder andere autobedrijf JP Auto's Oss is gevestigd, in de as gelegd. Rond kwart over drie 's nachts werd het sein brandmeester gegeven.
Profielfoto van
Geschreven door

De brand brak rond elf uur uit. Het ging om een grote loods op bedrijventerrein Danenhoef aan de Galliërsweg in Oss.
In de loods zijn meerdere autobedrijven gevestigd. Naast JP Auto's Oss zijn dat autobedrijf Ben van Walbeek en Caross Autobedrijf. De loods kan als verloren worden beschouwd. Meerdere gedeeltes van het pand zijn ingestort.
Grote inzet brandweerBrandweerkorpsen uit Oss en omstreken, waaronder Vught en Berghem, werden opgeroepen om te komen blussen. Er werden onder andere zes bluswagens en een hoogwerker ingezet. Uit een nabijgelegen singel werd extra water gehaald om te blussen.
De brandweer probeerde te voorkomen dat de brand oversloeg naar andere panden. Zo werd een nabijgelegen textielbedrijf constant natgehouden. Het nablussen heeft tot diep in de nacht geduurd.
'Stuk ijzer in het publiek'Rond twaalf uur werd een harde knal gehoord. Vermoedelijk zijn er enkele gasflessen ontploft. Een stuk ijzer landde in het publiek. De nabije omgeving werd afgesloten voor verkeer. Omstanders werden op grote afstand gehouden.
Verschillende meetploegen kwamen ter plekke om te controleren of de brand voor extra gevaar zorgde. Zo werd onderzocht of de lucht verontreinigd is. Volgens een politiewoordvoerder ging de lucht de 'goede kant' uit. Nabijgelegen woonwijken zijn bijna niet getroffen door de rook.
Geen gewondenEr zijn geen gewonden gevallen. Het is nog niet duidelijk hoe de brand is ontstaan.

Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.