Storm houdt huis in Brabant, dak waait van flat De Windvanger op geparkeerde auto’s in Breda

BREDA - Op de donkere laatste dag voor kerst laat de wind in Brabant flink van zich horen. Vanuit de hele provincie komen meldingen binnen van stormschade. Zo waaiden er delen van daken af in Breda en Eindhoven.

Interpolis meldde rond het middaguur dat de schade ongeveer 400.000 euro bedroeg. Brandweer en verzekeraars hadden het druk met het aantal meldingen.

In Waalwijk moest de brandweer uitrukken voor stormschade aan de oude brandweerkazerne van Kaatsheuvel. Het zinken dank was los gewaaid en dreigde naar beneden te komen. Ook een deur die openstond op de toren dreigde kapot te waaien.

Levende kerststal weggewaaid
Aan het Franz Leharplein in Eindhoven waaide maandagnacht een levende kerststal weg. De dieren waren 's nachts echter niet aanwezig.

Dak afgewaaid in Breda
Van de flat De Windvanger aan de Brusselstraat in Breda is maandagnacht een deel van het dak afgewaaid. Het losse deel van het dak kwam op enkele geparkeerde auto’s terecht. De auto’s raakten flink beschadigd.

De parkeerplaats is bezaaid met stenen en stukken van het dak. Het terrein was lange tijd afgesloten. Rond elf uur werd het gebied rondom de flat weer vrijgegeven.

Het voorval gebeurde rond kwart voor een 's nachts. Bij een storm in 2007 leed het gebouw ook stormschade.  

Stormschade Eindhoven
Aan de Grevenmacherhof in Eindhoven is dinsdagochtend van tien woningen de dakbedekking van het dak gewaaid. De constructie van het dak is volgens de brandweer nog in orde. Een woordvoerder laat weten dat zodra de wind is gaan liggen het dak wordt gerepareerd. 

In de Kennedylaan in Eindhoven is de brandweer opgeroepen vanwege een loshangende gevelplaat. De brandweer kan met een hoogwerker niet bij de loshangende plaat. Het gebied rondom de flat is afgezet. 

In heel Brabant zijn markten afgelast vanwege de storm. Zo ging onder meer de markt op het 18 septemberplein in het centrum van Eindhoven niet door.

Kerstboom Parade Den Bosch
De kerstboom op de Parade in Den Bosch was door de harde wind scheef komen te staan. De gemeente was er op tijd bij om de boom weer in zijn vertrouwde stand te zetten.

Verslaggevers niet zonder gevaren op stap
Verschillende verslaggevers van Omroep Brabant zijn op pad om live verslag te doen van de weerstomstandigheden. En dat is niet altijd zonder gevaar. Een van de verslaggevers kreeg bijna een stuk dak op zijn hoofd.

Kerstboom bezwijkt
Aan het Kerkplein in Oisterwijk bezweek een kerstboom door de storm. Enkele vrijwilligers hielpen de versierde boom weer overeind.

Boom op hek van basisschool
In Etten-Leur viel dinsdagochtend een boom op een hek van basisschool de Klankhof in Etten-Leur.


Zeer zware windstoten
De verkeersinformatiedienst waarschuwt het wegverkeer voor zware tot zeer zware windstoten.Meldingen uit hele provincie
Uit de hele provincie komen meldingen van stormschade. Zo zijn er meldingen uit Eindhoven, Prinsenbeek, Oosterhout, Nuenen, Helmond en Berkel-Enschot. In de Moer gingen enkele bomen omver door de harde wind.

NAC-stadion
Aan de buitenkant van het NAC-stadion in Breda is een groot roterend reclamebord naar beneden gewaaid. Ook het PSV-stadion had last van de harde wind.In Eindhoven kwamen enkele gevelplaten naar beneden.

[Tweet:https://twitter.com/ronaldbrabant/status/415391259365097472/photo/1]

Deel dit artikel: