Video

Verraderlijk gladde wegen, ongelukken en glijpartijen door heel Brabant

30 december 2013 om 09:30 • Aangepast 22 november 2020 om 02:29
nl
Gladde wegen zorgden maandagochtend voor veel ongelukken en gevaarlijke situaties in Brabant. Rond tien was de gladheid voorbij. De zon heeft het wegdek inmiddels opgewarmd.
Profielfoto van
Geschreven door

De VerkeersInformatieDienst waarschuwde maandagochtend in de hele provincie voor verraderlijk gladde wegen. Vooral op afritten van snelwegen en verbindingswegen kon het gevaarlijk zijn.
Groot ongeluk Den BoschIn Den Bosch gebeurde een groot ongeluk op de Treurenburg. Bij het ongeluk waren een vrachtwagen en drie auto's betrokken. Meerdere ambulances en een traumaheli zijn ingezet. Drie gewonden liggen in het ziekenhuis.
Aan de Rucphenseweg in Zundert vlogen twee auto's uit de bocht. Ze belandden allebei in de sloot. Een van de wagens kwam daarbij ondersteboven te liggen. Een inzittende liep lichte verwondingen op.
Beknelling in HeusdenIn Heusden knalde maandagochtend een auto tegen een boom. Dat gebeurde aan de Polderweg. De bestuurster zat enige tijd bekneld. Zij is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.
Ook in Oosterhout was het glibberen. Daar ging een auto van het talud af aan de Statendamweg. De bestuurder werd door ambulancepersoneel behandeld aan zijn verwondingen.
In Zeeland knalden twee auto's frontaal op elkaar. Dat gebeurde aan de Langeboomseweg. Er vielen geen gewonden.
Vochtig weer en koud wegdekDe gladde wegen ontstonden door een combinatie van het vochtige weer en de lage wegdektemperaturen. Rijkswaterstaat heeft in de nacht van zondag op maandag in grote delen van het land gestrooid om de gladheid te beperken.
Vanwege neerslag is een groot gedeelte van dat zout weggespoeld. Op sommige plaatsen is daarom opnieuw gestrooid.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.