Ongeluk met vrachtwagen en drie auto's in Den Bosch door gladheid

DEN BOSCH - Een vrachtwagen en twee personenauto's zijn maandagochtend bij een ongeluk betrokken geraakt. Het ongeluk gebeurde op de Treurenburg in Den Bosch. Tien minuten eerder gleed op dezelfde plek een derde auto van de weg. Een glad wegdek is de oorzaak, meldt de politie.
Er vielen meerdere gewonden, maar het is niet duidelijk hoeveel precies en om wat voor verwondingen het gaat. Meerdere mensen zijn uit hun voertuig bevrijd. Volgens de politie zijn in ieder geval drie slachtoffers naar het ziekenhuis gebracht.


'Eén grote ijsbaan'
Een vrachtwagen en twee auto's zijn van de weg geraakt en van een heuvel gegleden. Dat gebeurde ter hoogte van de militaire basis. De derde auto is aan de andere kant van de weg geraakt. Deze kwam tot stilstand tegen het hek van de basis.

Volgens omstanders is het één grote ijsbaan. Op de melding zijn meerdere ambulances, de brandweer en een traumaheli afgekomen.


Politieheli maakt foto's
De politie vloog met een helikopter over het terrein om overzichtsfoto's te maken voor het onderzoek.


In de hele provincie zijn maandagochtend ongelukken gebeurd. Vanwege verraderlijk gladde wegen werd geadviseerd om op te passen voordat je de weg op gaat.