Video

Skileraar Jelle van den Berg (18) uit Uden om het leven gekomen in Oostenrijk

2 januari 2014 om 19:30
nl
De 18-jarige skileraar Jelle van den Berg uit Uden is verongelukt in het Oostenrijkse Zell am See. Hij werd woensdag gevonden in een afgelegen gebied op 1180 meter hoogte nadat hij die morgen niet kwam opdagen bij een bespreking.
Geschreven door

Van den Berg was actief lid van de Udense Ski- en Snowboardclub De Schans. De vereniging gaat zaterdag op haar nieuwjaarsreceptie afscheid nemen van hem.
Tragisch ongevalVan den Berg zat op school op het ROC in Nijmegen. Hij was derdejaars student van de opleiding Sport en Bewegen. Jelle was op wintersportstage in het Oostenrijkse Zell am See en gaf daar snowboardles voor een plaatselijke skischool. Jelle werd op de ochtend van 1 januari als vermist opgegeven door een medestudent en is later levenloos in een ravijn gevonden.
ROC Nijmegen en de plaatselijke skischool zijn diep geschokt en leven intens mee met de familie. De skischool heeft haar activiteiten opgeschort. ROC Nijmegen heeft alle medestudenten in Oostenrijk op de hoogte gebracht. Donderdag begeleidt een docent van de opleiding de familie naar Oostenrijk.
Fakkeltocht en minuut stilteVolgens voorzitter Sven van Hulst van De Schans was Jelle van den Berg een ervaren sporter. "Hij had alle diploma's in huis. Jelle was een actief lid van de vereniging."
De vereniging had voor zaterdag een nieuwjaarsreceptie gepland. Deze komt nu in het teken te staan van het overlijden van Jelle. "We zouden een fakkeltocht houden, dat doen we nu ter nagedachtenis aan Jelle. Ook zullen we een minuut stilte in acht nemen."
Op de Facebookpagina BigAirBag Freestyle is een video geplaatst ter nagedachtenis aan Jelle. Op de compilatie is te zien hoe Jelle gewaagde sprongen uitvoert.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.