Mysterieuze verdwijning Oudenbossche pater Frank van Gerven, politie onderzoekt vermissing

3 januari 2014 om 14:19
nl
De Nederlandse en Belgische politie kijken uit naar de vermiste Oudenbossche diaken Frank van Gerven. De 47-jarige geestelijke van het bisdom van Breda vertrok 14 december uit een klooster in het Belgische Kortrijk. Sindsdien is niets meer van hem vernomen. Dat heeft de politie bevestigd.
Geschreven door

Volgens een woordvoerster van de politie is Van Gerven 30 december officieel als vermist opgegeven. Familieleden deden aangifte bij de politie in Kortrijk. Ook de politie in Valkenswaard, waar Van Gerven werd geboren, is op de hoogte gesteld.
Berichten op FacebookFamilie en bekenden van 'pater Frank' maken zich ongerust en hebben berichten op Facebook geplaatst om meer te weten te komen over de mysterieuze verdwijning. De politie heeft geen indicatie dat Van Gerven in gevaar is.
Frank van Gerven werkte tussen 2008 en 2013 in verschillende parochies in Oudenbosch en omgeving. Daarvoor woonde hij in kloosters in de Belgische steden Charleroi en Leuven. In Charleroi legde hij de eeuwige gelofte af en werkte hij veel met daklozen.
Priesteropleiding BovendonkVorig jaar verliet de diaken de parochie in Oudenbosch en ging hij naar opleidingscentrum Bovendonk in Hoeven waar hij tot priester zou worden gewijd.
De priesterwijding ging niet door en Van Gerven besloot in te trekken in een klooster in Kortrijk. Daar ging hij 14 december weg.
Treinstation KortrijkVolgens de politie is Van Gerven het laatst gezien op het treinstation in Kortrijk waar hij de trein richting Nederland zou nemen. Ten tijde van zijn vermissing had hij een zwarte lange jas, zwarte broek, een overhemd en/of trui en zwarte schoenen aan. Ook droeg 'pater Frank' een kruisje.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.