Adnane Tighadouini per direct transfervrij naar NAC Breda

3 januari 2014 om 17:19
nl
De 21-jarige aanvaller Adnane Tighadouini komt naar NAC Breda. Tighadouini komt per direct over van Vitesse en tekent in Breda voor 3,5 jaar. Dat hebben beide clubs vrijdag bekendgemaakt.
Geschreven door

Tighadouini kwam mede door blessures dit seizoen niet in actie voor Vitesse. Eerder speelde hij drie eredivisieduels voor de Arnhemmers. De aanvaller kwam vorig seizoen op huurbasis uit voor SC Cambuur. Dat deed hij eerder ook al voor FC Volendam.
Tighadouini had bij Vitesse een aflopend contract. Door de verhuur van Alex Schalk aan PSV had NAC Breda wat financiële armslag om de aanvaller te binden.
Hij reist zondag direct met NAC mee naar Valencia voor een trainingskamp.
SlagvaardigTighadouini had volgens BN De Stem ook de keuze uit FC Groningen en FC Utrecht, maar koos uiteindelijk voor de Bredanaars omdat die slagvaardiger zijn. Daarnaast speelt assistent-trainer Marino Pusic een belangrijke rol. Pusic werkte in het verleden twee jaar samen met Tighadouini in de A-jeugd van Vitesse.
De Marokkaans jeugdinternational Tighadouini, geboren in Ede, wordt gezien als een groot talent. In 2012 maakte hij namens het Marokkaans elftal deel uit van het team dat meedeed aan de Olympische Spelen. Een jaar eerder werd hij nog uitgeroepen tot een van de beste spelers van de Africa Cup onder negentien jaar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.