Darter Benito van de Pas uit Tilburg klaar voor Lakeside: ‘Het wordt maandag een spannende pot'

4 januari 2014 om 22:08 • Aangepast 22 november 2020 om 02:24
nl
Michael van Gerwen uit Vlijmen is niet de enige darter die op wereldkampioenschappen de Brabantse eer hoog moet houden. Tilburger Benito van de Pas vertegenwoordigt maandag onze provincie op Lakeside, het officieuze WK darts van de bond BDO.
Profielfoto van
Geschreven door

"Het wordt een spannende wedstrijd. Too close to call", laat hij zaterdagavond vanuit Engeland aan Omroep Brabant weten.
Van de Pas, die negenentwintigste staat op de wereldranglijst van BDO, kwam vrijdagochtend aan op Frimley Green, de plaats waar Lakeside gehouden wordt. "Ik krijg een supergevoel op dit toernooi. Er heerst hier altijd een gezellige sfeer. Dat blijft het belangrijkst van alles."
'Gelijkwaardige tegenstander'De Tilburger staat voor de derde keer op Lakeside, maar kwam nooit verder dan de eerste ronde. Hij treedt maandag aan tegen landgenoot Jan Dekker, die de vierde plek inneemt bij BDO. "We staan vrijwel gelijk als we terugkijken naar eerdere ontmoetingen. Hij heeft wel meer succes geboekt op Lakeside", vertelt Van de Pas.

Wachten op privacy instellingen...

'Niet zo'n goed jaar'Twee jaar geleden bleek bij zijn debuut op Lakeside Alan Norris te sterk. Vorig jaar moest hij zijn meerdere erkennen in publiekslieveling Darryl Fitton.
Beide duels verloor Van de Pas nipt. "Dat zijn dan ook niet de minste namen. Ik heb nu ook niet zo'n heel goed jaar achter de rug. Ik ben in ieder geval blij om weer terug te zijn."

Wachten op privacy instellingen...

Andere NederlandersZaterdag won Wesley Harms de eerste ronde gemakkelijk van Paul Jennings. Hij was de Brit met 3-0 te sterk. Voor Jeffrey de Graaf is het toernooi al voorbij. Hij verloor van de Engelsman Martin Atkins (0-3).
Willy van de Wiel uit Rijen wist zich niet te plaatsen voor Lakeside.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.