Gedenksteen verdwenen van herdenkingsplek crematorium Berkendonk Helmond: familie looft beloning uit

HELMOND - De familie Van Lierop uit Helmond is enorm geschrokken. De marmeren gedenksteen met daarop de foto's van de overgrootopa, opa en peetoom van Collin van Lierop is namelijk verdwenen van de herdenkingsplek bij crematorium Berkendonk in Helmond.
Met kerst waren ze nog op de herdenkingsplek en toen was er niks aan de hand. "We hebben zelfs nog bloemen bij de steen gelegd", vertelt Collin aangeslagen. Zaterdag ontdekte de oma van Collin echter dat de steen verdwenen is. Dit moet volgens de familie dus in de tussentijd gebeurd zijn. 

Beloning: duizend euro
In de hoop de marmeren gedenksteen zo snel mogelijk terug te vinden, heeft de familie Van Lierop een beloning van duizend euro uitgeloofd. Ook hebben ze de vermissing van de steen bij de politie gemeld.

Volgens de familie Van Lierop is de gedenksteen voor hun overgrootopa, opa en peetoom de enige steen die verdwenen is. Dit hebben ze nagevraagd bij de beheerder van het crematorium. En daar zijn volgens de familie verder geen meldingen van vermissingen of diefstal binnengekomen. Zondag was de beheerder van het crematorium niet bereikbaar voor commentaar.