GroenLinks: regenboogvlag homo-emancipatie bij FC Den Bosch moet halfstok

DEN BOSCH - GroenLinks in Den Bosch wil dat de regenboogvlag ten teken van homo-emancipatie bij de plaatselijke FC Den Bosch halfstok gaat. Volgens de politieke partij is de voetbalclub door de mand gevallen als het gaat om homo-emancipatie. De gemeente moet dat niet over haar kant laten gaan.
Op 11 oktober vorig jaar ging de regenboogvlag bij stadion De Vliert in top. FC Den Bosch was de eerste professionele voetbalorganisatie die een nadrukkelijk statement maakt voor seksuele diversiteit. Jeroen Weyers, wethouder van participatie en diversiteit, hees samen met een aantal voetballers van FC Den Bosch de regenboogvlag.

Nep-sjeiks
Een paar weken geleden trapte het bestuur van de club in een act van nep-sjeiks. Die beloofden een zak geld nadat de club de sjeiks had verzekerd dat er geen homo's bij FC den Bosch opgesteld staan. Het bestuur van de FC ontkent het allemaal, maar dat gaat er bij de lokale groenlinksers niet in.

Het hele verhaal is bij GroenLinks in het verkeerde keelgat geschoten. In raadsvragen schrijft de partij dat de gemeente moet ingrijpen. "Per slot van rekening neemt onze gemeente deel aan het koploperprogramma seksuele diversiteit van het Ministerie van OC&W en dat schept verplichtingen",  aldus GroenLinks.