Obama, Merkel en Poetin dwingen verplaatsing Halfvastenoptocht Oss af

6 januari 2014 om 11:39
nl
De Halfvastenoptocht in Oss is verplaatst van 23 maart naar 6 april. Dat komt omdat de Amerikaanse president Obama, de Duitse regeringsleider Merkel en de Russiche president Poetin naar de Nucleaire Top in Nederland komen. De politie heeft dan alle mankracht nodig om de veiligheid van de regeringsleiders te waarborgen. Dan is er geen tijd om de optocht in Oss in goede banen te leiden.
Geschreven door

In maart komen een kleine zestig regeringsleiders naar Den Haag voor de derde Nuclear Security Summit. Behalve die wereldleiders komen er ook 5000 ambtenaren en 3000 journalisten mee. Het is de grootste internationale top ooit gehouden in Nederland.
Volgens Joris Teulings van de Stichting Carnavalsviering Oss is de verplaatsing geen probleem. De SCVO wist het al een paar weken en heeft op tijd iedereen kunnen inlichten. Pas vandaag is dat bekend gemaakt omdat nu zeker is dat het 6 april door kan gaan.
Op zoek naar stallingHet enige probleem is dat de wagens die mee doen aan de halfvastenoptocht nu een paar weken langer in loodsen van boeren moeten blijven staan. Het gaat namelijk om wagens die een paar weken eerder hebben meegedaan aan plaatselijke carnavalsoptochten. De meeste boeren hebben die loodsen juist in die tijd zelf weer nodig.
"Daarom zoeken we nog agrariërs die ruimte hebben voor die paar weken. Het gaat alleen om stalling, er wordt niet meer aan de wagens gewerkt",  aldus Teulings.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.