Video

Hulpbisschop Rob Mutsaerts leidt tussendoor ook nog voetbalteam RKSV Heeze

6 januari 2014 om 16:15
nl
Hulpbisschop Rob Mutsaerts van het bisdom Den Bosch: door de een wordt ie verguisd en door de ander bejubeld. Constant aan het werk in zijn bisdom Den Bosch, maar op zaterdag staat hij langs de lijn bij zijn voetbalcluppie RKSV Heeze.
Geschreven door

Onlangs kwam de hulpbisschop in het nieuws toen hij op visite was bij de paus. Hij overhandigde daar aan Paus Franciscus een wedstrijdshirtje van zijn voetbalclub RKSV Heeze. Dat had hij beloofd aan de jongens van zijn team, de C1 van Heeze.
ReorganisatieDe clubman in hart en nieren wordt 55 kilometer verderop, in Den Bosch, vaak met de lange nek aangekeken. Mutsaerts is belast met het doorvoeren van een grote reorganisatie binnen het bisdom Den Bosch. En dat betekent dat een hoop parochies gesloten worden.
Tot groot verdriet van veel parochianen, maar daar is helaas niets aan te doen zegt de hulpbisschop: "Als we niets doen, dan gaat het zeker mis. We zullen wel moeten. Maar de slechte berichten komen in het nieuws, de verhalen waar de parochies zonder problemen samengaan halen het nieuws niet."
ChagerijnigBij RKSV Heeze is Mutsaerts teamleider. Bij de wedstrijden betekent dit dat hij grensrechter is en dus met zijn vlag langs het veld hobbelt. "Ik vind het hartstikke leuk om te doen. Alleen als we verliezen niet. Ik weet het zelf niet, maar dan schijn ik nogal chagrijnig te kijken."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.