Video

Hof Den Bosch zet druk op justitie in onderzoek naar Nuenense moord op oppas Beth Urbi

7 januari 2014 om 14:48
nl
Het gerechtshof in Den Bosch wil alle relevante informatie hebben die het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) nog heeft over de moord op Beth Urbi. Het Hof wil zo kunnen oordelen of de Nuenense huisarts Edwin ten Winkel alsnog moet worden vervolgd voor de dood van zijn Filipijnse kinderoppas Urbi in 2002.
Geschreven door

Het hof heeft dat bepaald in de klachtzaak die namens de vader van het slachtoffer wordt gevoerd tegen het besluit om de arts niet te vervolgen.
In augustus werd al bekend dat het hof wilde dat het Openbaar Ministerie de zaak opnieuw zou bekijken. Het hof gaat nu een stap verder door van justitie te eisen dat het alle rapporten over de zaak bij het NFI opvraagt. 
Vertrouwelijk arrestDat staat in een vertrouwelijk arrest dat in bezit is van persbureau ANP. Bovendien moet worden nagegaan welk onderzoeksmateriaal nog beschikbaar is.
De oppas overleed in 2002, een jaar nadat ook de Filipijnse vrouw Bebe Pana van Edwin ten Winkel was overleden. Zijn echtgenote werd jaren later dood teruggevonden onder het huis van zijn tweelingbroer. Ten Winkel werd gearresteerd voor de dood van zijn vrouw, maar hij werd uiteindelijk vrijgesproken vanwege twijfel over de doodsoorzaak. Hij kreeg wel celstraf voor het verbergen van haar lichaam.
Oud-rechercheur helpt vaderOud-rechercheur Nanko Veenbrink gelooft nog steeds dat Edwin ten Winkel zijn vrouw én de kinderoppas heeft vermoord. Hij helpt de vader van de au-pair met de klachtzaak en vertelde dinsdag dat het NFI destijds sectie heeft verricht op haar lichaam maar geen doodsoorzaak kon vinden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.