Video

Golf aan verkeersboetes in Vierlingsbeek: 75 procent van bewoners beboet

7 januari 2014 om 18:57
nl
Het dorp Vierlingsbeek is overspoeld door een golf aan verkeersboetes. Van de inwoners is in december op de Overloonseweg maar liefst zo'n 75 procent geflitst voor te hard rijden.
Geschreven door

De snelheid op die weg ging jaren geleden al omlaag van 80 naar 50 kilometer per uur. Maar daar trok bijna niemand zich iets van aan en controles waren er nooit . Tot de politie in december ging flitsen. Sommige mensen moeten meer dan 500 euro aan boetes betalen, omdat ze vaker zijn betrapt op dezelfde plek.
'Geldklopperij'In Vierlingsbeek is er flinke ophef ver het grote aantal boetes. "Het is geldklopperij om de staatskas te spekken", zegt een man die 195 euro moet betalen.
Veel mensen in Vierlingsbeek denken er zo over en geloven niet dat de controles voor de verkeersveiligheid zijn gehouden. "Op die plek is nog nooit een ongeluk gebeurd", zegt een man die ook een boete kreeg.
Actie tegen de boetesHet Vierlingsbeekse raadslid Marc Oudenhoven wil actie ondernemen tegen de boetes. Hij overweegt om de boetes aan te vechten bij de rechter. Ook wil hij proberen om de maximumsnelheid op de Overloonseweg weer te verhogen van 50 naar 80 kilometer per uur.
Ook de lokale fractie PK wil dat het college de Overloonseweg opnieuw inricht. Bestuurders moeten volgens de fractie eerder geattendeerd worden op het binnenrijden van de bebouwde kom. De partij ziet weinig in het aanvechten van de boetes, omdat er volgens PK juridisch niets mis is met de uitgedeelde boetes. De partij vraagt het college 'versneld werk' te maken van de herinrichting.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.