Jeroen Lumu verlaat Willem II voor Ludogorets

TILBURG - Jeroen Lumu vertrekt bij Willem II. De 18-jarige aanvaller uit de eigen jeugd vertrekt naar PFK Ludogorets. De Bulgaarse club trekt de aanvaller voor drie jaar aan.

Lumu stond nog tot 2015 onder contract in Tilburg. In Bulgarije wordt hij herenigd met oud-teamgenoot Virgil Misidjan, die in de zomer de oversteek maakte.

Normen en waarden
"We hopen dat Jeroen een nieuwe start kan maken in Bulgarije en dat hij daar zijn talent kan laten zien", laat trainer Jurgen Streppel weten op de website van Willem II. "Jeroen had af en toe moeite met de normen en waarden zoals wij die bij Willem II hanteren. We wensen Jeroen uiteraard veel succes bij Ludogorets."

Jeroen Lumu begon zijn carrière bij Willem II al vroeg toen hij in Breda gescout werd bij PCP. Hij doorliep de gehele jeugdopleiding en maakte zijn debuut op 16-jarige leeftijd in de wedstrijd MVV-Willem II op 16 januari 2012. Een week later maakte hij zijn eerste doelpunt in het profvoetbal.

Lumu heeft twee records bij Willem II in handen: van jongste debutant en jongste doelpuntenmaker. Hij is ook voor Oranje-17 uitgekomen.
Meer over dit onderwerp:
jeroen lumu willem ii ludogorets voetbal
Deel dit artikel: