Video

Studenten speuren naar gaatjes bij ouderen in Boxmeer: 'Kom maar, ik heb toch geen tanden meer'

9 januari 2014 om 13:14
nl
Studenten van de opleiding tandheelkunde van de Radboud Universiteit Nijmegen controleerden donderdag de gebitten van de ouderen in woonzorgcentrum Sint Anna in Boxmeer. In totaal krijgen meer dan veertig bewoners, die niet meer naar de tandarts kunnen, zo'n controle.
Geschreven door

De zesdejaars studenten brengen drie keer per jaar een bezoek aan de ouderen. Het bezoekje is een controle; bij ingrepen verwijzen de studenten de ouderen door naar een tandarts.
'Bang voor de tandarts'De bewoners zijn blij met de komst van de studenten. "Kom maar op met die controle. Ik heb toch geen tanden meer dus bij mij zullen ze niet snel gaatjes vinden", zegt een oudere dame die slecht ter been is.
"Ik ben al vanaf mijn vierde bang voor de tandarts", zegt een andere bewoonster. "Nu ben ik 84 jaar en ik durf nog steeds niet. Maar bij deze studenten vind ik het heel fijn."
'Lekker snoepen'Bij de vrouw moeten binnenkort drie tanden getrokken worden, maar dat vindt ze niet erg. "Ik blijf toch lekker doorsnoepen en gebakjes eten. Dat weegt zwaarder dan gaatjes."
De studenten zien er de voordelen ook wel van in. "Hier leren we erg veel van. Tanden controleren van ouderen misten we nog op onze opleiding."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.