Video

Hoera! Philips viert verjaardag van researchafdeling

9 januari 2014 om 14:16
nl
Elektronicabedrijf Philips heeft donderdag in Eindhoven de aftrap gegeven voor het 100-jarig jubileum van haar researchafdeling. Dit jaar zijn er verschillende evenementen waarbij de 100ste verjaardag van de onderzoeksafdeling centraal staat.
Geschreven door

Zo is er nu in het het wetenschapsmuseum Boerhaave in Leiden een tentoonstelling over 100 jaar Philips-uitvindingen. In maart is er een tentoonstelling in het Philips-museum in Eindhoven en in september houdt het bedrijf een groot jubileum-evenement.
"Onderzoeks-gedreven nieuwe uitvindingen zitten in het DNA van Philips", aldus Henk van Houten, algemeen directeur van Philips Research. Oprichters Anton en Gerard Philips zagen de waarde van wetenschappelijk onderzoek naar nieuwe producten en technieken.
NatLabIn 1914 opende Philips Natuurkundig Laboratorium (het NatLab) in Eindhoven, dat werd geleid door natuurkundige Gilles Holst. Het centrum richtte zich op het ontdekken van nieuwe bronnen van licht en nieuwe radio- en elektronische technologie.
Nu heeft Philips als bedrijf een van de grootste researchafdelingen ter wereld. Er zijn zes locaties, in Noord-Amerika, Europa en Azië. Het hoofdkantoor is op de High Tech Campus in Eindhoven. Er werken 1500 mensen met vijftig verschillende nationaliteiten.
PatentenInmiddels staat de teller van geregistreerde patenten op 165.000. Op die lijst met uitvindingen staan onder andere radio's, het Philishave scheerapparaat in 1939, het audio-cassette-bandje in 1963 en de compact disc in 1982.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.