Vergaderingen van Provinciale Staten in Brabant duren steeds langer

DEN BOSCH - Vergaderingen van Provinciale Staten duren steeds langer. In 2013 was de gemiddelde duur van een statenvergadering 8 uur en 43 minuten. Dat is bijna een uur langer dan in 2012, en meer dan twee uur langer dan in 2011. Dat blijkt uit het jaarverslag over 2013 van Provinciale Staten.

Uit dat jaarverslag blijkt ook dat deze langere vergaderingen op minder belangstelling van de Brabanders mogen rekenen. In 2012 keken gemiddeld nog 765 mensen via internet naar de vergadering, in 2013 is dat aantal geslonken tot gemiddeld 394 kijkers. Provinciale Staten vergaderen elf keer per jaar.

Kampioen vragenstellen
De PVV in Provinciale Staten heeft zich in 2013 opnieuw ontpopt tot 'kampioen vragenstellen', zo blijkt verder uit het jaarverslag. De partij stelde 59 vragen, tegen 56 vorig jaar. De partij laat daarmee de andere politieke partijen ver achter zich.  De Partij voor de Dieren stelde 31 vragen en de PvdA 22. De grootste coalitiepartij, de VVD, stelde slechts zes vragen.

Weinig succes
De PVV had in 2013 opmerkelijk weinig succes met moties en amandementen. Er werden 18 moties ingediend, en daarvan werd er slechts één aangenomen. Van alle 21 ingediende amandenmenten bleeft er niet één overeind. Een aantal moties die de PVV samen met andere partijen indiende, waren wel succesvol.

Deel dit artikel: