Ernie Brandts weg bij Young Africans en terug in Eindhoven: ‘Ik pikte het niet meer’

10 januari 2014 om 20:26
nl
Ernie Brandts is na een avontuur van vier jaar in Afrika weer herenigd met zijn gezin in Eindhoven. De voormalige succestrainer van NAC Breda landde deze week op Brabantse bodem na aanhoudende communicatieproblemen met zijn voormalige voetbalclub Young Africans uit Tanzania.
Geschreven door

Dat vertelt Brandts vrijdagavond tegen Omroep Brabant. De in Eindhoven woonachtige oefenmeester was het gedoe bij de Afrikaanse titelhouder beu. "Dit heeft niks meer met voetbal te maken. Zo ga je niet met trainers om", vertelt hij na onduidelijkheden over zijn contract.
'Pikte het niet meer'In het radioprogramma Sportlunch van Omroep Brabant klapte Brandts eind december uit de school over de vreemde situatie die bij Young Africans ontstond. Het bestuur zette in een impulsieve bui de coach per direct op straat.
Even later trok de directie die beslissing weer in. "De voorzitter smeekte dat ik zou aanblijven. Ik vond het wel mooi geweest. Ik pikte de slechte organisatie niet langer", spreekt Brandts duidelijke taal.
Trainerschap in NederlandIn oktober verlengde de oud-trainer van NAC nog zijn contract bij Young Africans. Na de verloren vriendschappelijke wedstrijd tegen aartsrivaal Simba kreeg hij echter een ontslagbrief onder zijn neus geschoven. "Dit krijgt door clausules nog een staartje. Onze advocaten zijn momenteel in gevecht met elkaar."
Daar ligt Brandts niet van wakker. "Ik ben blij om weer bij mijn gezin te zijn. De verloren tijd ga ik met ze inhalen. Ik zie wel wat er dit jaar verder op mijn pad komt. Je weet het nooit in de voetballerij."
SuccestrainerDe trainer had het eerste elftal van de Afrikaanse club vijftig duels onder zijn hoede. Hij maakte de club vorig jaar kampioen en kwalificeerde zich voor de Afrikaanse Champions League.
Hiervoor werkte als coach bij Rah Ahan FC in Iran en APR FC in Rwanda, waarmee hij in 2011 en 2012 kampioen werd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.