Woensdrecht even koudste plek van Nederland, maar winter is van korte duur

12 januari 2014 om 10:53
nl
De winter heeft zich zaterdagnacht laten gelden in Nederland. Brabant was zelfs de koudste provincie en dat was vooral in Woensdrecht te merken. Daar daalde het kwik tot -4,5 graden Celsius, zo maakte Meteo Consult zondag bekend.
Geschreven door

Aan de grond werd het zelfs nog iets kouder, vertelde weervrouw Margot Ribberink. De thermometer gaf daar -5,9 graden aan. Wie vroeg de weg op wilde, kon zich zondagochtend dus voor het eerst dit jaar fanatiek uitleven met de ijskrabber.
De Verkeerinformatiedienst en de ANWB waarschuwden voor plaatselijk gladde wegen, vooral op bruggen en viaducten. Rijkswaterstaat was dan ook met de strooiwagens vroeg in touw om gevaarlijke situaties te voorkomen.
Kou trekt wegDe komende dagen hoeft Rijkswaterstaat zich overigens niet zo te haasten. De kou vertrekt net zo snel als dat-ie kwam, zei Ribberink op de radio. "Dit was de enige winterse dag, want de kou trekt weg richting Duitsland, Scandinavië en Rusland."
De komende dagen wordt het regenachtig en is het warm voor de tijd van het jaar. De temperatuur schommelt aankomende week tussen de 5 en 10 graden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.