Provincie past plan Logistiek Park Moerdijk aan na kritiek deskundigen

DEN BOSCH - De provincie denkt dat de plannen voor een Logistiek Park bij Moerdijk nog steeds haalbaar zijn. Maar het plan moet na een kritisch rapport van deskundigen wel aangepast worden. Dat schrijft het provinciebestuur woensdag in antwoord op vragen van de PVV en de Partij voor de Dieren in Provinciale Staten.

Vorig jaar augustus bleek de politiek grote twijfels te hebben over de ontwikkeling van een 140 hectare groot logistiek park bij Moerdijk. Daarom werd een commissie ingesteld die de plannen na tien jaar discussiëren nog eens tegen het licht zou houden.

Grondprijs
Die commissie zei onder meer dat een ontwikkelperiode van tien jaar voor het 140 hectare metende bedrijventerrein te kort  is. De provincie wil die termijn daarom nu verlengen. Verder vond de commissie de grondprijs van 150 euro per vierkante meter te hoog.

Nog steeds rendabel
De provincie heeft het Havenschap Moerdijk daarom nu ook laten rekenen met 100 euro per vierkante meter, en met die prijs zou het Logistiek Park Moerdijk nog steeds rendabel zijn.  Maar de prijs van 150 euro wordt nog wel steeds haalbaar geacht.

De commissie zei ook dat de provincie zich te exclusief richt op bedrijven van minimaal vijf hectare. Daarom zal de provincie nu ook meer kijken naar de wisselwerking tussen de bedrijven, in plaats van alleen naar de omvang. Vrijdag praat Provinciale Staten over de plannen voor Logistiek Park Moerdijk.

Deel dit artikel: