Kraanwagen rijdt tegen hoogspanningskabel Werkendam: kabel opgeruimd

WERKENDAM - Op de Bandijk in Werkendam is een dieplader met een hijskraan donderdagmiddag tegen een kabel van een hoogspanningsmast gereden. Volgens de politie is de kabel gebroken. De chauffeur is ongedeerd.
De melding van het ongeval kwam tegen halfzes. Volgens de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid was de veerpont tussen Dordrecht en Werkendam enige tijd gestremd en was de Bandijk afgesloten.

Rond kwart over zes kon de pont weer varen en was de dijk weer open voor het verkeer. De hoogspanningskabel werd weggehaald en de hijskraan weggesleept.

Stroom niet uitgevallen
Volgens een woordvoerster van TenneT is de stroom niet uitgevallen. Dit komt doordat de stroom via een tweede verbinding wordt geleid. De kapotte kabel werd na het ongeval automatisch direct uitgeschakeld zodat de kabel geen gevaar kon opleveren. TenneT gaat zo spoedig mogelijk de schade herstellen.Volgens Richard van den Steenhoven uit Werkendam moest het verkeer enige tijd omkeren omdat de Bandijk was afgesloten. Hij zat in de bus uit Dordrecht. De bus moest omkeren en omrijden via de A15 langs Gorinchem.