Video

Fraai schouwspel: nachtelijk transport nieuwe spoorbrug station Helmond

17 januari 2014 om 07:16
nl
In Helmond is donderdagnacht een nieuwe brug naar het station gebracht. Een bijzonder transport, want de brug is in totaal 54 meter lang. Daarom is de brug in drie delen verplaatst. Vrijdag wordt de brug in elkaar gezet en op z'n plek getakeld in de nieuwe spoorzone van de stad.
Geschreven door

Het transport leverde een indrukwekkend schouwspel op. Voor heel even leken de Helmondse wegen op start- en landingsbanen van een vliegveld.
Nachtelijke operatieDe route liep dwars door de stad, van het bedrijventerrein Zuid Oost Brabant naar het station. Voor het transport moesten bepaalde wegen in de stad afgesloten worden. De brug is namelijk zeven meter breed. Al met al een nauwgezet klusje dus. Want als het transport zou uitlopen, zou dat flinke verkeersproblemen met zich mee kunnen brengen.
Rond zeven uur vrijdagochtend waren de drie brugdelen bij het station. De brugdelen worden vrijdag op de juiste plek getakeld en worden komend weekend aan elkaar gelast.
[Tweet:body:https://twitter.com/gemeenteHelmond/statuses/424084945422663680]
Voetgangers en fietsers kunnen straks via de brug van de nieuwe fietsenstalling naar het station en andersom. Op 9 februari wordt het nieuwe station en de spoorbrug in gebruik genomen. Later in het voorjaar moet de nieuwe spoorzone in Helmond helemaal klaar zijn.
[YouTube:http://www.youtube.com/watch?v=I9QQjYDDMX8]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.