Video

Satudarah-leider stapt over naar motorclub No Surrender van Bergenaar Klaas Otto

22 januari 2014 om 09:03
nl
Satudarah-leider Henk Kuipers stapt over naar concurrent No Surrender. Dat meldt de Telegraaf woensdag. No Surrender is een afsplitsing van de Zundertse afdeling van Satudarah, opgericht door Klaas Otto uit Bergen op Zoom.
Geschreven door

'De motorwereld scheurt', schrijft misdaadverslaggever John van den Heuvel over de rivaliserende motorclubs. Otto was voorheen bestuurder van het concurrerende Satudarah. Hij richtte de motorclub No Surrender op. De club groeit sindsdien als kool en heeft inmiddels drie Brabantse afdelingen in Tilburg, Den Bosch en Zundert.
Honderd ledenKuipers is president van Satudarah. Hij zou zich niet meer kunnen verenigen met het beleid van de organisatie, die onder zijn leiding enorm is gegroeid. Naast Kuipers zouden ook vier kaderleden ('nomads') en vijf afdelingen ('chapters') met in totaal honderd leden naar No Surrender overstappen. Volgens misdaadblogger Mick van Wely stort Satudarah door de overstap helemaal in.
Klaas Otto zegt in De Telegraaf dat hij erg blij is met de overstap van de Satudarahleden. Zijn motorclub zou dankzij de overstap in één klap groter zijn dan Satudarah en de Hells Angels.
PersconferentieHenk Kuipers licht zijn besluit woensdag toe in een persconferentie in Emmen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.