Ruim 300 mensen maken bezwaar tegen bonnenregen Overloonseweg Vierlingsbeek

23 januari 2014 om 18:21
nl
Meer dan driehonderd mensen hebben bezwaar gemaakt tegen de bonnenregen in december op de Overloonseweg in Vierlingsbeek. Het gaat om zeven- tot achthonderd beschikkingen, omdat de meeste mensen meer dan één bon hebben gekregen. Dit zegt Marc Oudenhoven, initiatiefnemer van 'Helpdesk Geldklopperij', die werd opgericht na de bonnenregen.
Geschreven door

Gedupeerden die één of meer bekeuringen ontvingen, kunnen tot vrijdag 24 januari hun bezwaar indienen via de helpdesk. Per boete moeten mensen een apart bezwaar indienen. "Er zijn uiteraard ook mensen die zelfstandig bezwaar hebben gemaakt. Ik schat in dat twintig procent geen bezwaar maakt", zegt Oudenhoven, ook raadslid voor VDB/LO.
KantonrechterDe beschikkingen worden door de helpdesk naar justitie gestuurd, die ze moet beoordelen. Oudenhoven: "Als justitie de bezwaren afwijst, stappen we naar de kantonrechter."
Vierlingsbeek werd in december vorig jaar overspoeld door een golf aan verkeersboetes. Ongeveer 75 procent van de inwoners werd die maand op de Overloonseweg geflitst. In het dorp ontstond flinke ophef, omdat de bevolking niet gelooft dat de controles voor de verkeersveiligheid zijn gehouden. De commotie leidde zelfs tot aandacht in landelijke media.
Discussie in gemeenteraadOp plaatselijk niveau, om precies te zijn de gemeenteraad, heeft de bonnenregen ook veel losgemaakt. Maarten Wiggers de Vries van oppositiepartij Progressieve Kombinatie spreekt van een sympathiek gebaar. Hij stelt ook dat de actie getroffen inwoners alleen maar verder op kosten jaagt. Oudenhoven reageerde hierop door hem te vragen deze stelling te onderbouwen, 'want onze conclusie is een totaal andere!'.
Wiggers de Vries wilde verder van burgemeester en wethouders weten of het mogelijk is om automobilisten meer duidelijkheid te geven over de herinrichting van de weg. Het college liet weten dat het de situatie nader gaat onderzoeken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.