Verkamman krijgt inboedel Voetbal Experience niet terug

24 januari 2014 om 12:33
nl
De strijd om de inboedel van Voetbal Experience is te ingewikkeld om in een kort geding te beslechten. Tot die conclusie kwam de rechter van de rechtbank in Breda.
Geschreven door

Daarmee wees hij de vordering van Matty Verkamman dat de inboedel van het museum weer in zijn bezit zou komen af. 
Paul Hermsen, eigenaar van het RBC-stadion, kocht enige tijd de inboedel om in het RBC-stadion een museum te beginnen. Volgens Verkamman is dat op een onrechtmatige manier gegaan. Verkamman gaat in hoger beroep en begint daarnaast een bodemprocedure.
SteggelenVerkamman en Hermsen steggelen al enige tijd over het voetbalmuseum. In eerste instantie trokken beiden samen op om het failliete voetbalmuseum in Roosendaal nieuw leven in te blazen.
Verschil van inzicht over het runnen van het museum dreef Verkamman en Hermsen uit elkaar. Begin november 2012 verbrak het duo de samenwerking. Hermsen kocht daarna, tegen de zin van Verkamman in, de inboedel van het museum. Volgens Verkamman had Hermsen hem beloofd Voetbal Experience niet te kopen.
VoetbalmuseumHermsen is van plan om in mei 2014 een voetbalmuseum te openen in het RBC-stadion. Ondertussen heeft ook Matty Verkamman nog steeds plannen voor een museum. Hij is daarover in gesprek met diverse gemeenten: Haarlem (terrein KHFC), Den Haag (Madurodam), Rotterdam (via ex-burgemeester Bram Peper) en Breda (De Faam).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.