Video

Thaibokser Robbie Hageman verovert wereldtitel in Eindhoven: 'Ik ging bijna knock-out'

26 januari 2014 om 13:18
nl
De 22-jarige thaibokser Robbie Hageman heeft zaterdagavond in zijn thuisstad Eindhoven de Enfusion Wereldtitel op zijn naam gezet. Hij versloeg in de klasse tot zeventig kilogram de Spanjaard David Calvo.
Geschreven door

De jury wees Hageman als winnaar aan, die in alle vijf rondes beter bleek dan zijn opponent. Het was voor het eerst dat de bokser in de Genderbeemdsporthal streed voor de titel. Eerder was hij ook al de beste van Nederland en van Europa.
Hageman kijkt tevreden terug op de wedstrijd. "De partij ging goed", vertelt de thaibokser. "Ik kreeg het alleen flink te verduren in de derde ronde. Het licht ging bijna uit door al die klappen. Gelukkig had ik een goede conditie opgebouwd en wist ik mezelf snel te herpakken."
Volgende missie: JapanHageman is geen onbekende naam in de bokswereld. De vierdejaarsstudent aan de Johan Cruyff University Tilburg was een leerling van thaibokslegende Ramon Dekkers, die bijna een jaar geleden op 43-jarige leeftijd overleed. De Bredase Dekkers was achtvoudig Muay Thai- en kickbokswereldkampioen.
Zo'n vijfhonderd mensen in de zaal steunden de Eindhovenaar. "Ik wilde voor al die mensen niet afgaan. Dat is gelukkig niet gebeurd", spreekt Hageman tevreden. "Mijn volgende doel is om in Japan groot te worden en daar toernooien te winnen."
Avond in mineurDe avond eindigde overigens in mineur voor Hageman en zijn vader. In hun huis in Eindhoven hadden dieven tijdens de wedstrijd ingebroken. Zij stalen onder andere telefoons en laptops. Vader Theo looft een beloning uit van vijfduizend euro voor de gouden tip.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.