Video

WK veldrijden: drie Brabanders toegevoegd aan selectie

27 januari 2014 om 13:21
nl
Yara Kastelijn uit Neerkant en Thalita de Jong uit Ossendrecht zijn toegevoegd aan de Nederlandse selectie voor het wereldkampioenschap veldrijden. Dit heeft bondscoach Johan Lammerts maandag bekendgemaakt. Het WK vindt komend weekend plaats in Hoogerheide.
Geschreven door

Kastelijn en De Jong nemen deel aan de elitewedstrijd bij de vrouwen. Thalita de Jong is dolgelukkig: "Dit is toch prachtig. een WK in je achtertuin. ik ga hier heel erg van geniteen. De uitnodiging komt onverwachts maar ik ben er heel blij mee." Ook Marianne Vos uit Meeuwen komt bij deze wedstrijd aan de start. Zij geldt als grote favoriet voor de eindzege.
Bij de wedstrijd voor de mannen is Niels Wubben uit Dorst aan de WK-selectie toegevoegd. Ook Corné van Kessel uit Veldhoven neemt aan die wedstrijd deel. Veldrijder Twan van den Brand is uiteindelijk niet opgenomen in de WK-selectie. "Da's een tegenvaller. Ik baal er flink van. Afgelopen week ben ik flink ziek geweest en nu ben ik niet 100 %. Teleurstellend want ik heb er heel het jaar hard voor gewerkt. En nu mis ik het WK in eigen land. Doodzonde," aldus Van den Brand.
Mathieu en David van der PoelAl bekend was dat Mathieu en David van der Poel uit Hoogerheide meedoen aan de wedstrijd voor mannen tot 23 jaar. Stan Godrie uit Zundert staat ook op de startlijst.
Het WK in Hoogerheide vindt zaterdag en zondag plaats. De vrouwen komen zaterdag in actie. De mannen rijden zondag.
Uitgebreid verslagOmroep Brabant doet uitgebreid verslag van het mondiale evenement.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.