Zaak mishandelingen Rosmalen: twee nieuwe verdachten opgepakt

27 januari 2014 om 19:49 • Aangepast 22 november 2020 om 02:06
nl
De politie heeft zondagavond twee jongemannen van zeventien en twintig jaar aangehouden op verdenking van mishandeling in Rosmalen dit weekend. Twee andere verdachten die zondagochtend gearresteerd werden, blijken niets met de zaak te maken te hebben en zijn inmiddels op vrije voeten.
Profielfoto van
Geschreven door

Het was flink raak afgelopen weekeinde in Rosmalen. Twee mannen van 30 en 41 jaar werden vrijdagnacht rond halfdrie zonder reden in elkaar geschopt en geslagen door een groep jongeren. Die mishandelingen gebeurden ter hoogte van de Dorpsstraat en De Driesprong.
Dezelfde dadersEen nacht later moest een 19-jarige jongen het ontgelden. Rond halftwee werd hij mishandeld door meerdere belagers. De politie had het sterke vermoeden dat dezelfde daders achter de mishandelingen zaten. Of dat nu nog steeds zo is, is niet te zeggen.

Wachten op privacy instellingen...

RaadsvragenDe politie hield afgelopen weekeinde in totaal vijf personen aan vanwege mogelijke betrokkenheid bij de mishandelingen. Het ging om drie 17-jarige jongens en twee mannen van 18 jaar oud. Vier van hen zijn na verhoor weer vrij gelaten. Een 17-jarige jongen zit nog in de cel en zal dinsdag bij de rechter-commissaris voorgeleid worden.
Een twitteraar meldde zondag dat hij bekend is met de groep jongeren. "Deze groep wordt al drie weken geweigerd in alle kroegen van Rosmalen. Ze schoppen overal onrust", schreef hij. Politieke partij Rosmalens Belang heeft raadsvragen gesteld over de onrust van afgelopen weekend.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.