Schrijnende omstandigheden op camping Fort Oranje: 'Kind moest op plank slapen'

RIJSBERGEN - Bij de handhavingsactie op camping Fort Oranje in Rijsbergen trof de GGD zes mensen onder 'schrijnende omstandigheden' aan. Volgens burgemeester Poppe-de Looff van de gemeente Zundert moest een kind op een houten plank slapen.

De burgemeester noemt de zes gevallen in een verklaring onacceptabel.

'Wij zullen ingrijpen'
"Ik vind het maatschappelijk onverantwoord dat mensen onder de aangetroffen omstandigheden op de camping verblijven. De ondernemer, eigenaar van de camping, heeft hierin zijn verantwoordelijkheid te nemen. Het bestuur laat niet toe dat deze excessen voortduren. In nauwe samenwerking met onze partners zullen wij ingrijpen."

Bij de grote actie heeft de politie acht mensen aangehouden. De meesten moesten nog boetes betalen. In totaal werden dinsdag ruim 400 stacaravans op de camping gecontroleerd op permanente bewoning, uitkeringsfraude en milieuovertredingen.

Belastingschulden
De Belastingdienst trof personen met een totale belastingschuld van drieduizend euro. Verder werden negen auto's in beslag genomen waarvan er zes zijn afgevoerd.

De toeslagen van zeventig mensen zijn per direct stopgezet, omdat de Belastingdienst het vermoeden heeft dat de toeslagen ten onrechte zijn aangevraagd. Bij vijf personen zijn de bijstandsuitkeringen stopgezet en zijn vier uitkeringen in onderzoek genomen.

Verwaarloosde paarden
De medewerkers van de actie troffen ook een aantal verwaarloosde paarden en een vuilniszak met henneptoppen.

De actie was onderdeel van de aanpak van de Taskforce Brabant Zeeland, die strijdt tegen drugscriminaliteit. Vorige week ontmantelde de politie op de camping al twee hennepkwekerijen en een hasjfabriek. Fort Oranje telt ruim 700 kampeerplaatsen, vooral voor stacaravans.
Deel dit artikel: