Bekvechtend lesbisch stel Nieuw-Vossemeer verhuist opnieuw na slepende burenruzie

NIEUW-VOSSEMEER/LELYSTAD - Het lesbische stel Hannie en Daisy is opnieuw in opspraak geraakt. Nadat ze vorig jaar in Nieuw-Vossemeer hun spullen pakten na een conflict met hun huisbaas, konden ze in hun nieuwe woning in Lelystad-Haven weer niet met omringende bewoners opschieten.
Het liefdeskoppel kwam woensdag voor de rechter. Dat meldt Omroep Flevoland. Eén van de vrouwen kreeg een voorwaardelijke geldboete van vijfhonderd euro voor de mishandeling van een buurman. Die buurman kreeg eerder al dezelfde straf voor de vechtpartij.

De burenruzie in Lelystad liep hoog op. Het stel claimt te worden weggepest vanwege hun geaardheid. Buurtbewoners zeggen dat Hannie en Daisy van die claim misbruik maken. Ze zouden daardoor makkelijk voor eigen rechter kunnen spelen.

Conflict in Nieuw-Vossemeer
Het lesbische stel ziet verhuizen als enige oplossing. Dit is niet de eerste keer. Vorig jaar vertrokken de vrouwen uit Nieuw-Vossemeer nadat hun huisbaas met een graafmachine de voortuin had omgeploegd. De oorzaak van alle ellende was een waslijst aan klachten over het huurhuis.

Waar Hannie en Daisy hun ogen nu op richten, is niet bekend. De gemeente Lelystad zat met de handen in het haar vanwege de aanhoudende conflicten die volgens Omroep Flevoland de laatste maanden hoog zijn opgelopen.