Familie van Ossenaar die laatste wens vervuld zag: 'Prachtig dat het kan, tragisch dat het nodig is'

OSS - Prachtig als laatste wensen vervuld worden, maar dramatisch als je er gebruik van moet maken. Het Osse gezin Van Loon heeft in drie maanden tijd drie laatste wensen laten vervullen. "Prachtig dat ik dit nog voor mijn schoonouders heb kunnen doen, maar zo tragisch dat het nodig was", reageert schoonzoon Arnold Berg.
Het begon allemaal in november. Zijn schoonmoeder lag met een terminale ziekte in bed toen twee agenten aan haar bed stonden. Haar man was die ochtend zwaargewond geraakt bij een verkeersongeluk.


Weerzien zwaargewonde man en doodzieke vrouw
Vier weken had zijn doodzieke schoonmoeder haar man niet meer gezien. Arnold kon het niet langer aanzien en besloot een beroep te doen op de Stichting Ambulance Wens. 

De stichting regelde een emotioneel weerzien tussen beide echtelieden. De één in haar laatste levensdagen, de ander met een gebroken nek maar beiden naast elkaar in een ziekenhuisbed.

Naar de crematie van zijn vrouw
De Stichting Ambulance Wens kwam niet veel later weer in actie voor het gezin. Nu zorgde het er voor dat de zwaargewonde 85-jarige man naar de crematie van zijn vrouw kon gaan. Uit medeleven mocht de man nog één extra wens doen.

Toon van Loon wilde dolgraag zijn pony's, die hij tot voor kort nog dagelijks verzorgde, nog één keer zien, voelen en in de ogen kijken. "Op het filmpje dat ik gemaakt heb, zie je de pony's om zijn ziekenhuisbed staan", zegt schoonzoon Arnold. De foto van het afscheid, werd massaal gedeeld op Facebook.

Zijn eeuwige zwarte petje
"De dieren keken eerst raar op natuurlijk toen ze dat witte ziekenhuisbed richting weiland zagen komen. Al vrij snel hadden ze door dat het hun baasje was. Misschien heeft zijn eeuwige zwarte petje dat hij altijd draagt wel geholpen. Het leek alsof de pony's echt begrepen wat er aan de hand was."

"De oudste legde zijn hoofd in de armen van Toon. Kijk hier kijken ze elkaar recht in de ogen. Zie je die enorme grijns van mijn schoonvader? Kippenvel."