Video

Hoogerheide rekent komend weekend op invasie van wielerfans tijdens WK veldrijden

31 januari 2014 om 09:50
nl
De organisatie van het WK veldrijden in Hoogerheide verwacht komend weekend een flinke toename van het aantal toeschouwers langs het parcours. In 2009 werd het wereldkampioenschap ook al in het West-Brabantse dorp gehouden. Toen kwamen er op zaterdag en zondag ruim 50.000 wielerfans. "Ik sluit niet dat er nu op zondag alleen al 50.000 zullen neerstrijken", zegt organisator Jan Prop.
Geschreven door

Het weer zal volgens Prop een grote invloed hebben op het uiteindelijke aantal bezoekers. "Het weer verandert momenteel elke dag", zegt hij. "Op dit moment ziet het er goed uit voor zondag. Als dat zo is, verwacht ik een heuse invasie."
InvasieEn die invasie zal, zoals gebruikelijk, voor een groot deel bestaan uit Belgen. "We zitten hier op een steenworp afstand van de Belgische grens", zegt voorzitter Jan Prop. "Dat er veel Belgen gaan komen, mag duidelijk zijn. Maar ik denk toch dat ook de Nederlanders in grotere getale aanwezig zullen zijn dan in 2009."
Het parcours in Hoogerheide is dit jaar heel anders dan dat van het WK in 2009. "Er is nu meer van de natuur gebruik gemaakt, met hoogteverschillen en droge en natte stukken", vertelt parcoursbouwer Adrie van der Poel.
FavorietBij het bouwen van het parcours heeft Van der Poel niet gelusiterd naar zijn zonen Mathieu en David. Mathieu liet zelfs al weten dat het niet zijn favoriet parcours is.  "Het is zeker niet het mooiste parcours dat er is, maar ook zeker niet het slechtste", vindt vader Adrie. "Maar meer kunnen we er hier niet van maken. Ik moet mijn iedereen rekening houden. Alle renners, publiek, televisie. Er zit nu van alles in."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.