Kleine basisscholen gered van de ondergang, subsidie blijft bestaan

1 februari 2014 om 13:36
nl
Kleine basisscholen in dorpen hoeven niet langer te vrezen voor hun toekomst. Het kabinet heeft het voorstel om subsidies te schrappen van tafel geveegd. Dat liet fractievoorzitter Arie Slob (ChristenUnie) zaterdag weten.
Geschreven door

Staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs wilde de toeslag voor kleine scholen per augustus 2016 stopzetten. Dekker wilde daarmee stimuleren dat kleine scholen meer zouden gaan samenwerken.
SamenwerkenZes kleine basisscholen, waaronder de Gerardusschool in Weebosch, waren al van plan om de handen ineen te slaan. Dinsdag boden zij een petitie aan met 1550 handtekeningen  aan de Tweede Kamer, uit protest tegen sluiting van de school. Ze wilden een coöperatie oprichten om te voorkomen dat schooldeuren gedwongen moeten sluiten. Ook daarvoor geeft het nieuwe kabinetsbesluit groen licht, zonder dat de toeslagen verdwijnen.
Te laatVoor sommige kleine basisscholen komt het besluit om de subsidie overeind te houden net te laat. Zoals bijvoorbeeld voor de Fatimaschool in De Heen. Eerder maakte die school bekend komende zomer te sluiten. Daardoor moeten kinderen in De Heen vanaf volgend schooljaar naar school in Steenbergen, vijf kilometer verderop.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.