Reorganisatie Fokker Services treft ook Woensdrecht: 95 banen weg

WOENSDRECHT - Fokker Services, het bedrijf dat is gespecialiseerd in het onderhoud van Fokker-vliegtuigen, schrapt tweehonderd van de 730 arbeidsplaatsen in Nederland. Het bedrijf sluit gedwongen ontslagen niet uit. Bij de vestiging in Woensdrecht zouden 95 banen verdwijnen.
Volgens een woordvoerder van Fokker Services is het aantal banen dat gaat verdwijnen per vestiging nog niet bekend. CNV Vakmensen laat echter weten dat het in Woensdrecht om 95 banen zou gaan.

Pijnlijk, maar onvermijdelijk
Het schrappen van arbeidsplaatsen is onderdeel van een pakket maatregelen om het hoofd te kunnen bieden aan de veranderende omstandigheden in de onderhouds- en onderdelenmarkt voor Fokker-vliegtuigen. Het bedrijf noemt de maatregel ‘zeer pijnlijk, maar onvermijdelijk’.

"De omzet die voortkomt uit het onderhoud van Fokker-vliegtuigen neemt ieder jaar af. En recent in een zodanig tempo dat wij dit niet kunnen opvangen met opdrachten voor andere vliegtuigtypen", zegt president Peter Somers van Fokker Services. Het bedrijf overlegt de komende tijd met vakbonden en de ondernemingsraad over de banen die gaan verdwijnen en de afwikkeling van de ontslagen. 

Fokker Services zag het bedrijfsresultaat in 2013 dalen van 9,9 naar naar vier miljoen euro, blijkt uit de voorlopige cijfers van het bedrijf.