VVD Uden kan niet lachen om Twitterhype rond verkiezingsslogan 'Stem op een goeie Peer'

UDEN - De verkiezingsposter van de Udense VVD-lijsttrekker René Peerenboom, wekt hoongelach op social media. Op de poster staat 'Stem op een goeie Peer. Daar plukt Uden vruchten van'. Bekende Nederlanders als cabaretier Dolf Jansen, muziekjournalist Leo Blokhuis en journalist Eelco Bosch van Rosenthal twitteren over de poster. De VVD Uden kan er niet om lachen.
'Nee, NEE, NEEEEE!!!', twittert Dolf Jansen na het zien van de verkiezingsposter. 'Arme meneer Peerenboom', twittert Leo Blokhuis als reactie naar Dolf Jansen.

Journalist Eelco Bosch van Rosenthal doet ook nog een duit in het zakje. Peerenboom wil niet reageren op al het gedoe over de slogan. Hij verwijst naar het partijstandpunt.

VVD verandert slogan niet
In een officiële verklaring op de website van de VVD in Uden staat dat 'mensen van buiten onze gemeente Uden de betekenis van onze slogan niet altijd begrijpen'. De VVD vindt dat Peerenboom de afgelopen jaren veel heeft bereikt: "Vandaar de 'knipoog' naar zijn achternaam: 'een goeie Peer'. Ook de komende jaren wil hij zich blijven inzetten voor Uden. En daar plukt Uden dan weer de vruchten van."

De partij peinst er niet over om de slogan aan te passen. "Veranderen zou indruisen tegen hetgeen we willen zijn: we zeggen wat we doen en doen wat we zeggen." Hoe melig sommige twitteraars er ook op reageren.

Nominatie
De website sloganverkiezing nomineerde de poster woensdag meteen voor slechtse politieke slogan. Vorig jaar werd 'It's De Cock that makes the man' van Jan de Cock Mode in Tilburg gekozen tot slechtste reclameslogan van Nederland.