Wethouder Wijdeven van Bernheze gewoon aan het werk na bedreiging: 'Ik laat me niet afleiden'

NISTELRODE - Wethouder Rien Wijdeven van Bernheze is donderdagochtend gewoon aan de slag gegaan. Dit nadat dinsdag bekend werd dat een man uit Nistelrode werd opgepakt voor het bedreigen van de wethouder. "Ik laat me niet afleiden", zei de wethouder donderdagochtend tegen een verslaggever van Omroep Brabant.
"Het is allemaal goed geregeld", voegde hij hier nog aan toe. Het huis van Wijdeven wordt ook donderdag nog bewaakt. Er staat nog steeds een politiewagen voor het huis van de wethouder in Nistelrode.

Commissaris van de Koning Wim van de Donk liet donderdagochtend bij een gepland werkbezoek aan de gemeente Bernheze weten bezorgd te zijn over bedreigingen aan het adres van politici. "Er kan over van alles gepraat worden, maar geweld en bedreiging nooit", zo zei hij. "Het is in het algemeen belang onze democratie en rechtsstaat overeind te houden. Bedreigingen passen daar niet. Zeker niet in Brabant", aldus Van de Donk. 

Reden bedreiging onbekend
De politie, de gemeente en de wethouder zelf willen niet zeggen waar de bedreiging mee te maken heeft. Wel is bekendgemaakt dat de bedreiging alleen is gericht tegen de wethouder en dus niet tegen de rest van het college.

Wijdevens portefeuille bestaat uit economische zaken, grondzaken, woonwagenzaken, financiën & ict, sport en verkeer en vervoer. Hij is lid van de politieke partij Bernheze Solidair.