Coffeeshop Chip'ndale Den Bosch moet dicht

6 februari 2014 om 10:15
nl
Coffeeshop Chip'ndale in de Hinthamerstraat in Den Bosch moet dicht. Dat heeft burgemeester Rombouts besloten op basis van een onderzoek naar de eigenaar.
Geschreven door

De gemeente Den Bosch heeft vijf coffeeshops. De eigenaren hebben een nieuwe vergunning moeten aanvragen. Daarna zijn de doopcelen van de eigenaren gelicht.
Bij de eigenaar van Chip'ndale zijn zaken aan het licht gekomen die voor Rombouts aanleiding waren hem geen vergunning meer te verlenen. De coffeeshop moet op korte termijn dicht.
Vergunning voor twee eigenarenDe gemeente wil niet zeggen wat de eigenaar op zijn kerfstok heeft waardoor de coffeeshop dicht moet. Eigenaren van twee andere shops hebben inmiddels wel een vergunning gekregen.
In Den Bosch is afgesproken dat er minimaal vier coffeeshops kunnen zijn. Als er eentje dicht gaat kan de burgemeester besluiten dat daarvoor in de plaats een nieuwe coffeeshop kan komen ook al zijn er dan vijf. In het geval van Chip'ndale vindt Rombouts dat er een nieuwe shop voor in de plaats mag komen.
Vijandige overnameDe burgemeester zal normaal gesproken alleen toestemming weigeren voor een vijfde coffeeshop als er eentje wordt gesloten vanwege overlast of een vijandige overname.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.