Oud-toetsenist Annelies Kuijsters van Krezip vecht tegen kanker

6 februari 2014 om 11:20
nl
Annelies Kuijsters, de oud-toetsenist van de Tilburgse band Krezip, is ernstig ziek. Bij de muzikante is in december vorig jaar lymfeklierkanker ontdekt.
Geschreven door

Dat schrijft Kuijsters zelf in een openhartige brief op de website van Krezip. Vier jaar geleden overleed haar vader aan dezelfde ziekte.
Gericht op genezingHet zijn zware tijden voor Kuijsters en haar gezin. "Voor mij en de mensen om me heen een grote schok. Ondanks de verschrikkelijke onzekerheid die kanker met zich meebrengt, is de prognose gelukkig goed en de behandeling is gericht op genezing. Dat is dan ook iets waar ik me aan vasthoud en me op focus."
BijzonderDe behandeling, die bestaat uit chemotherapie en bestralingen, is in volle gang. Vooral de positieve reacties uit de omgeving geven haar kracht, zo schrijft ze. "Het is intensief, zeker. Maar deze situatie brengt ook dingen waar we enorm blij en dankbaar voor zijn. De steun die we van onze omgeving krijgen is echt immens en dat is zo ongelooflijk bijzonder. Het helpt ons enorm door deze periode heen!"
Muziek maken zit er op dit moment niet in voor Annelies Kuijsters. "Wat mis ik het! Ik kan niet wachten tot ik weer aan de gang kan. En in de tussentijd vermaak ik me met het nieuwe album van Jac dat in maart uitkomt. En ik zal ook zeker bij Anneke van Giersbergen gaan kijken tijdens haar Nederlandse clubtour."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.