Oplichters bellen 'namens BrabantWonen' met vals bankrekeningnummer

6 februari 2014 om 21:58 • Aangepast 22 november 2020 om 01:57
nl
Er zijn oplichters actief die namens BrabantWonen proberen huurders met een vals bankrekeningnummer geld af te troggelen. Zij vragen klanten van de woningcorporatie de huur voortaan op een andere rekening te storten.
Profielfoto van
Geschreven door

Bij de politie hebben zich nog geen gedupeerden gemeld, bevestigt een woordvoerder desgevraagd aan Omroep Brabant. BrabantWonen verhuurt 15.000 woningen in Den Bosch en Oss.
Wijzigingen nooit telefonischBrabantWonen schrijft donderdag dat het een aantal meldingen heeft gehad van huurders die gebeld worden door iemand die zich uitgeeft als medewerker van het bedrijf. De oplichter zegt dat het bankrekeningnummer van BrabantWonen is aangepast door de overstap naar IBAN, het Europese systeem dat dit jaar wordt ingevoerd.
Dat is niet waar, meldt de woningcorporatie. "Het bankrekeningnummer van BrabantWonen is en blijft hetzelfde", laat ze weten. Volgens BrabantWonen vragen medewerkers nooit telefonisch om het bankrekeningnummer te wijzigen, "ga daarom niet in op het verzoek."
Tweede keer deze weekDe waarschuwing van BrabantWonen is opvallend omdat woningcorporatie Woonbedrijf uit Eindhoven vorige week ook geplaagd werd door oplichters. Via een nepbrief vroegen zij een aantal huurders hun huur voortaan te betalen via een nieuw bankrekeningnummer.
Liefst veertien huurders hadden hun huur op de verkeerde rekening gestort. Zij krijgen het geld teruggestort. Het is niet met zekerheid te zeggen of het om dezelfde oplichters gaat.

Wachten op privacy instellingen...

Oproep BrabantWonenBrabantWonen roept gedupeerden op om melding te maken van verdachte praktijken. "U helpt ons door verdachte telefoontjes aan ons door te geven met het bankrekeningnummer dat aan u is doorgegeven."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.