Tilburg blijft bij renovatieplan stadhuis, alternatief is duurder

6 februari 2014 om 20:43
nl
Tilburg houdt vast aan het oorspronkelijke renovatieplan van het stadhuis, waarbij de stadskantoren opgeknapt worden. Een alternatief plan van twee vastgoeddeskundigen is duurder, zo blijkt uit een rapport van onderzoeksbureau Fakton.
Geschreven door

B en W zien dan ook geen reden om van het gekozen plan af te stappen, zo schrijven ze in een brief aan de gemeenteraad [PDF].
Volgens vastgoeddeskundigen Frans Landmeter en Max Schep zou de renovatie tientallen miljoenen euro's goedkoper kunnen. Uit berekeningen van Fakton blijkt echter dat hun variant uiteindelijk alsnog duurder uitvalt.
Andere nadelenHet college gaat dus voor een renovatie van stadskantoor 1 en stadskantoor 2. Alternatieven, waarbij de gemeente gedeeltelijk verhuist naar het gebouw van verzekeraar VGZ, hebben los van het financiële plaatje ook andere nadelen. Zo ontstaat er dan leegstand in de binnenstad, geven de ambtenaren minder geld uit in de binnenstad en zou de stadswinkel dan ook verdwijnen uit de binnenstad.
Het plan van de Tilburgse Volkspartij (TVP) om het stadhuis naar de Spoorzone te verplaatsen, is in de berekeningen niet meegenomen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.