Summa College Eindhoven hangt vordering van vier miljoen boven het hoofd

6 februari 2014 om 21:56
nl
Slecht nieuws voor het Eindhovense Summa College. De school hangt een vordering van vier miljoen euro boven het hoofd. De Onderwijsinspectie is van mening dat de opleiding 'chauffeur openbaar vervoer' onvoldoende is. Dat bevestigt een woordvoerder van de school donderdag aan Omroep Brabant.
Geschreven door

Het vernietigende rapport dat in oktober verscheen, richtte zich op de opleiding voor buschauffeurs, een zogenaamde 'maatwerkopleiding' van Summa.
De inspectie is onder meer kritisch op het gegeven dat leerlingen niet individueel worden gevolgd. Verder zou er te weinig les worden gegeven en zou er van begeleiding weinig sprake zijn. In een reactie liet het Summa College indertijd weten het niet eens te zijn met de kritiek van de Onderwijsinspectie.
Rode kaart"Je zou kunnen stellen dat we een rode kaart hebben gekregen, terwijl een gele kaart passender zou zijn geweest", reageerde voorzitter Antoine Wintels van het College van Bestuur.
De woordvoerder van Summa wilde donderdag weinig zeggen over de vordering. De school krijgt vier weken de tijd om te reageren, maar of dat gebeurt, is nog niet te zeggen. De inspectie neemt volgende maand een definitief besluit over een eventuele terugvordering.
Nieuwe naamHet Summa College, het vroegere ROC Eindhoven, bestaat uit 22 scholen die allemaal specifieke opleidingen, cursussen en maatwerk aanbieden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.