Miljoenen in beslag genomen van familie Groenewoud uit Vught

7 februari 2014 om 14:50
nl
Bij een groots opgezette beslagleggingsactie is donderdagochtend rond elf uur voor 6,8 miljoen euro aan bezittingen ingenomen van de bekende ondernemersfamilie Groenewoud in Den Bosch en Vught. Dat meldt Quote.
Geschreven door

De deurwaarders klopten donderdag onder begeleiding van de politie aan bij de adressen van de 82-jarige Bill Groenewoud en zijn kinderen John, Jeanine, Geoffrey en Jim. De familie heeft huizen in onder meer Vught en Den Bosch. Er werd beslag gelegd op de huizen, kunstobjecten, juwelen en bankrekeningen.
Conflict met VehmijerDe actie is het gevolg van een langdurig en ingewikkeld miljoenenconflict tussen Bernadette Vehmijer, van textielfamilie Vehmijer, en de familie Groenewoud.
Vehmijer liet beslag leggen op de spullen omdat ze stelt bijna 7 miljoen euro van de familie te goed te hebben. Ze eist een bankgarantie. Aan Quote liet John Groenewoud weten dat na het verstrekken van die bankgarantie een kort geding zal worden aangespannen.
In 2013 werd de omstreden Vughtse vastgoedhandelaar Geoffrey Groenewoud door de rechtbank in Den Bosch failliet verklaard.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.