KNVB deelt voetbalamateurs anders in: Brabantse clubs gaan in Gelderland spelen

8 februari 2014 om 09:19
nl
De KNVB gaat de amateurvoetbalcompetities vanaf volgend seizoen anders indelen. Districtsgrenzen zijn niet langer leidend, maar de reisafstand. De voetbalbond wil op deze manier meer streekderby’s op het programma krijgen.
Geschreven door

De kans is daarom groot dat clubs uit de omgeving van Oss en Den Bosch volgend seizoen tegen clubs uit Gelderland gaan spelen. Nu moeten verenigingen uit dit gebied van Brabant vaak afreizen naar Limburg om te voetballen, wat voor lange reisafstanden zorgt. Het is bovendien een dure aangelegenheid, wat tot ergernis leidt.
Een druk op de knopMet een druk op een knop zal een computer straks de clubs indelen. Deze nieuwe manier van werken geldt straks voor verenigingen uit de Topklasse, hoofdklasse, eerste, tweede en derde klasse.
In lagere afdelingen zijn de reisafstanden vaak al minimaal. Hiervoor heeft het nieuwe systeem volgens de bond geen toegevoegde waarde.
Overigens geldt de verandering ook voor clubs uit andere delen van Brabant. In juni is duidelijk wat het allemaal exact inhoudt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.