Nieuw stationsgebouw en gratis fietsenstalling station Helmond geopend

HELMOND - Na maanden werk zijn zondag in Helmond het nieuwe stationsgebouw en een nieuwe fietsenstalling geopend. De nieuwe gratis bewaakte stalling biedt plaats voor zeker tweeduizend fietsen.

De NS houdt met de stalling een proef van twee jaar, waarbij onder andere een nieuw toegangs- en controlesysteem ervoor moet zorgen dat reizigers de fietsen gratis veiliger kunnen opbergen. Degenen die hiervan gebruik willen maken, hebben een pas nodig. Die is ter plekke aan te vragen.

Met de opening van de nieuwe stalling is het niet meer toegestaan om daarbuiten fietsen te plaatsen. Tot 24 februari krijgen reizigers de tijd om hun fiets weg te halen. Daarna zal de gemeente de fietsen die over zijn weg laten halen en verplaatsen naar de gemeentewerf.

'Hippe' verlichting
Verder heeft het vernieuwde centraal station behalve enkele winkels ook nieuwe belichting gekregen. De gemeente kan de kleur van de lichten zelf bepalen, wat volgens de architect handig is bij evenementen als Koningsdag.

Ook is de nieuwe voetgangers- en fietsersbrug over de spooronderdoorgang sinds zondag open. Deze zorgt voor een verbinding tussen de fietsenstalling en het stationsgebouw. De brug is 54 meter lang en moest door zijn lengte in drie delen worden verplaatst.
Deel dit artikel: