Moslima Leila Kallal dient klacht in tegen politie Roosendaal

10 februari 2014 om 15:10
nl
De Zeeuwse moslima Leila Kallal heeft maandag een klacht ingediend tegen de politie in Roosendaal. De studente voelt zich niet serieus genomen toen ze aangifte wilde doen van discriminatie.
Geschreven door

Het meisje werd een stageplaats geweigerd door een uitzendbureau in Roosendaal omdat er een vermoeden was dat ze een hoofddoek zou kunnen gaan dragen. Kallal kondigde vorige week al aan dat ze een klacht ging indienen tegen de politie.
Bij een eerdere poging om aangifte te doen zou een politieagente erg aarzelend hebben gereageerd en haar persoonlijke mening hebben gegeven. Volgens een politiewoordvoerder had ze dat beter niet kunnen doen
Politie heeft iets ander verhaalOver wat er precies is gezegd lopen de meningen uiteen. Leila Kallal besloot toch haar klacht in te dienen. De klacht heeft betrekking op de houding van de agente en het feit dat ze niet meteen aangifte kon doen. Dit laatste wordt ontkend door de politie.
Volgens een woordvoerster is Kallal wel degelijk de mogelijkheid geboden meteen de zaak te melden en besloot de moslima zelf later terug te komen. Vervolgens deed ze zaterdag aangifte in aanwezigheid van PvdA-politicus Ahmed Marcouch, die zegt achter de klacht van Leila te staan. "Discriminatie op de arbeidsmarkt is een groot probleem, dus is het terecht dat er aangifte wordt gedaan als mensen daar het slachtoffer van zijn", zegt Marcouch.
Excuses politieVolgens de politiewoordvoerster zijn er voordat de aangifte werd aangenomen excuses aangeboden voor het geval er misverstanden zouden zijn ontstaan. "Dat gesprek verliep in een goede sfeer en verstandhouding. Daarom bevreemdt het ons dat er nu een klacht is ingediend."



App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.