Theo Lucius per direct weg bij Kozakken Boys: 'Ik kom niet om te trainen, maar om te voetballen'

WERKENDAM - Theo Lucius vertrekt per direct bij topklasser Kozakken Boys. De oud-international voetbalde sinds dit seizoen voor de ploeg uit Werkendam. Er was geen basis meer voor een verdere samenwerking, meldt de club.
Op de website van Kozakken Boys is te lezen dat de beslissing om uit elkaar te gaan in goed overleg met de technische commissie is genomen. Lucius zou een paar keer niet op zijn komen dagen op de training vanwege een verblijf in Oostenrijk. Daardoor belandde de verdediger op de bank.

Ik kom om te voetballen
Lucius zelf zegt er het volgende over: "Ik ben terug gekomen vanuit het betaalde voetbal naar de amateurs en daarbij is de afspraak gemaakt dat ik zou spelen als ik fit ben. Ik kom daar niet om te trainen, maar om te voetballen. Natuurlijk moet ik ook trainen, net als een ander. Maar het kan wel eens voorkomen dat je - net als bij de andere amateurs -   af en toe niet kan."

Kwalijk
Het verhaal gaat dat het Lucius kwalijk wordt genomen dat hij af en toe een training mist. "Tot op heden nog niet echt,"zegt Lucius daarover. "Maar vorige week wel. En ik zou ook niet spelen. Daar is een conflict over gekomen. Toen heb ik gezegd dat het misschien beter is als ik stop."

Theo Lucius heeft drie interlands achter zijn naam staan. Verder speelde hij voor onder meer voor FC Den Bosch, PSV, Feyenoord en FC Eindhoven.


Meer over dit onderwerp:
voetbal kozakken boys werkendam theo lucius