Sport woensdag: Team Brentjens versterkt zich met Tsjech Bogar en Meijer in WK-trainingsgroep

EINDHOVEN - Een dagelijks overzicht van nieuws over en uitslagen van sporters, clubs en wedstrijden in Brabant. Met onder andere aandacht voor: Team Bart Brentjens contracteert Tsjechische mountainbiker Krystof Bogar en Larissa Meijer van Oranje Zwart opgeroepen voor WK-trainingstage in Zuid-Afrika.
Bogar naar Team Brentjens
Team Bart Brentjens heeft zich versterkt met de 19-jarige Krystof Bogar. De Tsjech was vorig jaar goed voor een twaalfde plaats in de wereldbekerwedstrijd van Hafjell en werd vijfde bij het nationaal kampioenschap. Bogar zal voorlopig uitkomen in de selectie onder 23 jaar.

Brabants getinte WK-trainingsgroep
Bondscoach Max Caldas heeft keepster Larissa Meijer van Oranje Zwart tegoevoegd aan zijn trainingsgroep voor het WK hockey dat van 31 mei tot en met 15 juni in Den Haag wordt gehouden. Merel de Blaey, Margot van Geffen, Marloes Keetels, Maartje Paumen en Lidewij Welten van HC Den Bosch waren er ook bij toen Oranje van 13 januari tot 3 februari op trainingsstage was in Zuid-Afrika.

Ook Frederique Derkx van Oranje Zwart  en SCHC'er Carlien Dirkse van den Heuvel uit Den Bosch zijn door Caldas opgeroepen. De selecte bestaat nu uit 25 speelsters. Uiteindelijk mogen er 18 aan het WK deelnemen.